Boplaas Privaat Kelder is alom bekend vir sy Porte wat
gedurig pryse wen. 2013 was geen uitsondering nie. Duidelik weet Carel Nel hoe
om goeie Port te maak. Die klimaat van Calitzdorp is ook baie gunstig vir die
Portugeuse kiltivars wat hulle aan plant. Dis veral die Touriga Nacional en
Tinta Barocca wat verantwoordelik is vir uitstekende wyne. Die Boplaas Tinta
Chocolat verkoop soos soet koek. Ons maak ‘n draai deur die kelder en ek besef
mens het nie ‘n moderne kelder nodig om as Privaat Kelder van die jaar aangewys
te word nie. Ja dit help seker baie as jy moderne toerusting het maar die kuns
lê tog in die maak van die wyn. Ons trek ‘n bietjie proviant vir die vakansie
en gaan sit toe op die Dorpshuis se stoep om bietjie van die edel voggies te
gebruik. Na ‘n rustige middag ry ons die grondpaadjie van Groenfontein terug
Kothuis toe. Dis ongelooflik mooi hier tussen dier berge en dale. Ek stop by ‘n
stroompie om bietjie vars water te tap vir ‘n sopie later. Daars min dinge so
lekker soos berg water saam met ‘n Ierse Whiskey !
Dis ‘n wolklose aand en volmaan. Eintlik is dit jammer dat
dit volmaan is want die sterre hemel is
Ek word ontkant betrap toe ek die Ladismithkelder besoek. Die hele besigheid word oorgedoen. E.Snell & Co. het Suid Kaap Wyne oorgekoop en herbou die kelder volgens hulle behoeftes. Die dorpie lyk my word oorgeneem deur Parmalat en dan nou die kelder. Nie regtig beindruk met die plekkie nie. Volgende stop is Barrydale. Hier is nou ‘n mooi dorpie. Die kelder hier is ook baie mooi netjies en mens kan sie hier gebeur die dinge. Die dame in die proe lokaal vertel ons dat sy nie kan voorbly met die verkope van die Joseph Barry 10 jaar Potgedisteleerde Brandewyn nie. Soveel so dat die voorraad wat ek veronderstel was om op te laai, reeds verkoop is. Dit beteken ek moet in Januarie my roetes aanpas om weer daar verby te gaan.
verlig en kan ons nie so baie sterre
sien nie. Ons sien darem ‘n satiliet wat verby swiep. Dit maak nogsteeds my kop
plat. ‘n Mens kan maar net met verwondering staar na al die dinge in die
buitenste ruimte.
Dit is met ‘n tikkie hartseer dat ons vroeg môre die pad
vat. Ons het regtig baie lekker gekuier by Redstone Hills. Die pad lei ons deur
die Huisrivierpas na Ladismith .Die pas is in 1896 gebou en is op sy hoogste
662m bo seespiël.
Ek word ontkant betrap toe ek die Ladismithkelder besoek. Die hele besigheid word oorgedoen. E.Snell & Co. het Suid Kaap Wyne oorgekoop en herbou die kelder volgens hulle behoeftes. Die dorpie lyk my word oorgeneem deur Parmalat en dan nou die kelder. Nie regtig beindruk met die plekkie nie. Volgende stop is Barrydale. Hier is nou ‘n mooi dorpie. Die kelder hier is ook baie mooi netjies en mens kan sie hier gebeur die dinge. Die dame in die proe lokaal vertel ons dat sy nie kan voorbly met die verkope van die Joseph Barry 10 jaar Potgedisteleerde Brandewyn nie. Soveel so dat die voorraad wat ek veronderstel was om op te laai, reeds verkoop is. Dit beteken ek moet in Januarie my roetes aanpas om weer daar verby te gaan.
Ons verdere paaie neem ons deur die Tredoux’s pas na
Swellendam. Die Tredoux’s pas is 14 km lank en ook deur Thomas Bain gebou in
1858. Dankie tog vir iemand soos Thomas Bain. By Swellendam sluit ons by die N2
hoofweg aan. Dis redelik besig maar meer aankomende verkeer. Ons stop by
Dassiesfontein. ‘n Negosie winkel per excelance. Wat jy nie hier kan koop nie
bestaan nie of wil jy nie hê nie. Hier is van Bokkoms tot oudtydse koolstowe.
Ou deure tot ballasmandjies. Enige ding onder die son. Ons eet ietsie ligs in
die vorm van perlemoen en geneit ‘n koue wittetjie van die omgewing voor ons
die laaste entjie Kaapse kant toe aan pak.
Aan al die mense in Alaska, Noord – Amerika, Duitsland,
Serwië, Korea en Suid-Afrika ‘n baie Gesëende Kersgety en “ happy holidays.”
No comments:
Post a Comment